Pieni Suomalainen Balettiseurue Kampin joulun avauksessa 1.12.

Pieni Suomalainen Balettiseurue tuo Kampin joulun avaukseen klassisen baletin tunnelmaa, pienellä yllätyksellisellä tavalla.

Balleriinat E-tason lavalla 1.12. klo 13, 15 ja 16.

 

Seurue pähkinänkuoressa
Pieni Suomalainen Balettiseurue on Suomen ainoa ammattitanssijoista muodostettu, nk. vapaan kentän balettiryhmä. Se on myös esitysfoorumi kaikille tanssijoille ja koreografeille, joita kiinnostaa klassisen tanssin koulutukseen pohjautuvan suomalaisen tanssiajattelun edistäminen. Ryhmän taiteellisena johtajana toimii Sami Saikkonen ja ryhmän omina koreografeina mm. Ulpu Puhakka ja Ville Valkonen.
Ryhmällä on oma “2x2” -pienen tilan tanssikonsepti, se sopii erinomaisesti esimerkiksi yritystilaisuuksiin ja yleisötyöhankkeisiin. Tällä ohjelmistolla Seurue on esiintynyt hoivakodeissa, kouluissa, kaduilla, toreilla ja juhlissa.
Kaikessa ohjelmistossa pyritään korkeaan taiteelliseen tasoon sekä omintakeiseen, nykybalettiin ja klassiseen liikekieleen pohjautuvan tanssin kehittämiseen.
Seurueen taustayhteisönä toimii yleishyödyllinen yhdistys: PJL8 -tanssin- ja teatterin kannatusyhdistys ry.

Seurue ja yhdistys tänään
PJL8 –tanssin ja teatterin kannatusyhdistys ry tarjoaa yleisölleen, eli kaikille tanssin ja teatterin ystäville, mahdollisuuden nauttia korkeatasoisista taide-elämyksistä ja kehittää suomalaista balettitanssia. Yhdistyksen ylläpitämä Pieni Suomalainen Balettiseurue –tanssiryhmä tarjoaa nuorille ammattitanssijoille mahdollisuuden saada esiintymis- ja tekniikkakoulutusta sekä harjoittelu- ja työskentelymahdollisuuksia. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä halutaan tanssitaide tuoda kaikkien nautittavaksi –  yllätyksellisiinkin paikkoihin.

Pieni Suomalainen Balettiseurue on yhdistyksen toiminnan keskiössä. Hieman vastaajasta riippuen, on suomalainen unelma itsenäisestä ammattilaisbalettiryhmästä kytenyt jo viisi, jopa seitsemän vuosikymmentä.
Kannatushdistyksellä on halu laajentaa jäsenpohjaa siten, että Seurueella on apuna koko maamme kattava jäsenverkosto sekä aktiivinen ammattilaisten ja harrastajien muodostama jäsenfoorumi. Jäseninä yhdistyksessä on tanssijoita, koreografeja, ohjaajia, valo- ja äänisuunnittelijoita, tuottajia sekä suuresta yleisöstä tanssin- ja teatterin ystäviä, niin henkilöitä kuin yrityksiä. Toiminta on avointa kaikille yhdistyksen jäsenehdot ja tarkoituksen hyväksyville.

Tervetuloa mukaan rakentamaan suomalaista balettiunelmaa -  tutustu lisää ja täytä liittymislomake netissä!

www.pienisuomalainenbalettiseurue.fi